Bel de klantenservice | 024 - 324 94 16

info@naamborden.nl

Binnen 3 dagen in huis

Gratis geleverd

Eigen fabriek

Hoge klantwaardering

Gratis proefdruk

Naambordje bestellen

Naambordje bestellen

Naambordje Bestellen?

Waar moet je rekening mee houden als je een naambordje gaat kopen?

Een naambordje bestellen is natuurlijk zo gebeurd, online zijn tal van naamborden webshops die allerlei naambordjes aanbieden. Maar het is verstandig om even na te denken over zaken als materiaal, graveertechniek en lay-out.

Materiaal:

Er zijn allerlei materialen om een naambordje van te maken. De keuze zal in de regel vallen op basis van smaak. Natuursteen zoals lei, graniet en Belgische blauwsteen voor de meer nostalgische woning. Voor bij de moderne voordeur zijn er RVS, Aluminium en bijvoorbeeld Acrylaat of plexiglas. Deze materialen hebben eigenschappen die specifiek bij de grondstof horen.

RVS

Legering van verschillende metalen waarbij Chroom belangrijk is. Dit is de toevoeging die roestvorming tegen gaat. Maar hier schuilt wel een klein gevaar en wel vliegroest. Deze oppervlakte roest bestaat uit de omgeving aangevoerde kleine staal deeltjes. Niet het RVS roest maar er ontstaat wel een ruwe bruine laag. Met een speciaal zeer zure reiniger is deze laag nog wel te verwijderen. Ook een zeelucht kan het RVS aantasten, kleine druppeltjes zeewater bevatten zout en chloride. Conclusie is dat RVS zeer geschikt is voor de productie van naamborden maar onderhoud is wel belangrijk. Als wij het naambord gemaakt hebben dan wordt het gereinigd en beschermd met een droge RVS beschermer. Deze is niet vettig (”vet hecht vuil”) en beschermd het RVS voor zeker een jaar. Als het naambordje toch wat vuil wordt is er ook nog een huis-tuin en keuken middel. Smeer uw naambordje om de paar maanden in met een beetje olijfolie, vuil kan niet hechten en de kleur wordt mooi opgehaald. 

RVS naambord met streep 15x20cm

Acrylaat: ( plexiglas )

Deze kunststof is ongevoelig voor weer en milieu. Wees wel voorzichtig met reinigen, doordat het Acrylaat  met een laser snijder op formaat is gemaakt zit er spanning in het materiaal. Reinigers bevatten vaak alcohol en andere agressieve middeltjes hierdoor kan het kunststof scheuren. Gebruik een lauw sopje en een vochtig doek, en u heeft 15 jaar plezier van dit plexiglas naambordje.

Aluminium: 

Over aluminium kunnen we kort zijn. Weinig onderhoud, afdoen met een zachte doek en een sopje volstaat. Het is zeker in vergelijking met RVS wel veel zachter. De RVS-Look naambordjes zijn als alternatief voor echt rvs het bekijken waard.

Aluminium rvs look 15x15cm Boeddha

Natuursteen:

Voor alle kalkhoudende materialen geldt, geen zuurhoudende producten op gebruiken, dit vreet in het oppervlak (trekt de kalkdeeltjes eruit). Milde zeep om te reinigen of een reinigingsmiddel voor zwaardere vervuiling (bouwvuil ed.) 

Bij graniet heb je over het algemeen geen last met zuur in de zin dat het in het materiaal vreet maar het kan wel degelijk de toplaag aantasten, bijvoorbeeld dat er een doffe plek komt. Ons advies is dan ook om ook hier zuurvrije middelen toe te passen of middelen die als geschikt door de fabrikant worden aangegeven. Schoonhouden met water en nawrijven met een droge doek is vaak meer dan voldoende. 

Uit den boze zijn middelen zoals Antikal, Chloor / Bleekmiddel, Allesreiniger (zit altijd zuur in). 

Graveren, printen of anders:

We gebruiken bij de productie van onze naambordjes 4 technieken:

Lasergraveren,

Sublimeren,

Beletten

UV printen.

Lasergraveren:

Door middel van een krachtige laserbundel wordt er in de toplaag van het RVS een gravure aangebracht zonder het materiaal aan te tasten. De gravure is direct zwart en hoef niet te worden ingekleurd. Deze techniek indien gedaan met een professionele graveer laser garandeert een opdruk voor vele jaren.

Sublimatie:

Sublimatie is een chemisch proces waarbij stof van vaste fase direct overgaat naar gasvormige fase. Voor het bedrukking van aluminium wordt sublimatie gebruikt om een full-colour print als het ware ”in te bakken” in de oppervlakte van het materiaal. Het gebruikte aluminium is speciaal ontwikkeld voor deze sublimatiedruk. Dit aluminium hebben wij in hoogglans wit en RVS look. 

Aluminium naambord wit 20x15cm Kleuren

Beletteren:

Een computer gestuurde snijplotter wordt er een zelfklevende folie op maat gesneden. Deze tekst (Naam/Huisnummer) wordt aan de achterzijde van bijvoorbeeld acrylaat geplakt. Deze folie zijn zelfklevend, zeer kleurecht en gaat meer dan 15 jaar mee. Deze vinyl hebben wij in 10 standaard kleuren.

UV printen:

Met een UV-printer kun je direct op bijna elk materiaal printen. De speciale UV inkt wordt met een UV lamp direct gedroogd. Zeer moeilijke materialen als glas en rvs worden eerst voorzien van een speciale primer. Dit hechtmiddel is 100% ”kleurloos” waardoor glas en rvs hun uitstraling niet verliezen. De UV inkt in deze printer verhard in een soort plastic. De opdruk is van hoge kwaliteit en watervast. Deze techniek is uitermate geschikt voor het drukken van afbeeldingen, foto’s en logo’s.

Aluminium Bedrijfsbord 20x20cm

Opmaak of Layout:

Een van de belangrijkste aspecten bij het samenstellen van een naambord is de layout. In het nederlands,” Hoe de opbouw van een ontwerp er visueel uit ziet.

Denk hierbij aan:

-Lettertype       

-Kleur of Zwart

-Naam en Huisnummer

Welk lettertype je kiest is ook vaak gebaseerd op smaak. Maar we hebben nog een hou vast voor je. 

Modern Naambord kies voor Schreefloos  

Klassiek Naambord kies voor Schreef

lettertypen naambordje

Kleur of Zwart : 

Niet bij alle materialen is er de keuze in zwart en kleur maar wanneer je kunt kiezen is het een idee om even buiten te kijken of je de kleur van de voordeur, het kozijn of de muur terug kunt laten komen op het naambord. 

Namen en/of Huisnummer:

Alleen een huisnummer is voor de post waarschijnlijk wel voldoende, maar het is natuurlijk veel persoonlijker als alle leden van het gezin er op staan. Mocht uw gezin nog uitbreiding verwachtte zorg dan dat je wat regels reserveert. Bij naamborden.nl ontvang je een garantiecertificaat met uniek nummer. Achter dit nummer slaan wij alle specifieke gegevens zoals lettertype, tekst formaat en regelafstand op. Hierdoor kunnen wij uw zoon of dochter toevoegen. Bewaar dus uw unieke nummer.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Mocht je vragen hebben over naambordjes dan kun je bellen met de klantenservice op telefoonnummer 024 – 324 94 16 Mailen kan natuurlijk ook info@naamborden.nl

Liever meteen een naambordje bestellen, begin dan hier met ontwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...