Bel de klantenservice | 024 - 324 94 16

info@naamborden.nl

Binnen 3 dagen in huis

Gratis geleverd

Eigen fabriek

Hoge klantwaardering

Gratis proefdruk

naamplaatje laten maken, ontwerp het zelf

Naambordje laten maken? Gratis ontwerp tips

Naambordje laten maken? Gratis ontwerp tips!

Je wilt een naambordje laten maken maar hoe krijg je een mooi ontwerp dat helemaal past bij jouw voordeur? Belangrijk is dat materiaal, lettertype en vormgeving samen een weergave zijn van jouw stijl of de architectuur van jouw woning. Je kunt beginnen om te kijken welk type huis je hebt. Woon je landelijk? Hou je van nostalgie of ben je juist heel modern?

Naambordje maken? Materiaal en stijl

Om een naambordje goed vorm te geven beginnen we met het kiezen van het juiste materiaal omdat dit in grote mate de sfeer bepaald. Lettertype en vormgeving behandelen we hierna. Grofweg kunnen we de volgende sfeer koppelen aan de materialen.

  • Modern          Aluminium, RVS, Beton

  • Klassiek         Messing, Leisteen, Blauwsteen

  • Landelijk       Uithangborden en natuursteen

Als je een keuze hebt gemaakt wat betreft het plaatmateriaal dan mag je een keuze gaan maken welk lettertype er bij past. Lettertypen zijn verdeeld in twee groepen, de schreef lettertypen en de schreefloze lettertypen. Waar de schreef lettertypen nostalgie uitstralen is de schreefloze veel meer van deze tijd. Lees hier alles over in onze vorige blog of kijk eens rond bij Google fonts.

lettertypen naambordje laten maken

Naambordje vormgeven

Materiaal en lettertypen zijn bekend en nu kun je naam en huisnummer gaan projecten op het bord. Zorg ervoor dat het huisnummer voldoende groot is, een hulpmiddel staan hier onder. Als we kijken naar de namen op een huisbord dan zijn er geen richtlijnen. Je bepaald zelf wat bij jou past. Alleen een familienaam of alle voornamen van het gezin. Zelfs de hond of kat mag erbij op. Niet op alle materialen is een kleurendruk mogelijk maar als je een keuze hebt dan is het een idee om naar het schilderwerk van de kozijnen te kijken of naar de bouwsteen van jouw huis.

Er zijn naamborden website’s die een online designer hebben ingebouwd. Hier wordt je op weg geholpen om tot een heel eigen ontwerp te komen. Vaak kun je na aanschaf ook om een proefdruk vragen.

Zin om met je eigen naambordje aan de slag te gaan? maak hier eens een eigen ontwerpje.

Mocht je naar aanleiding van deze informatie vragen of opmerkingen hebben dan staan we je graag te woord.

Klantenservice maandag tot en met vrijdag bereikbaar onder telefoonnummer 024 – 324 94 16

of mail naar info@naamborden.nl 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...