Bel de klantenservice | 024 - 324 94 16

info@naamborden.nl

Binnen 3 dagen in huis

Gratis geleverd

Eigen fabriek

Hoge klantwaardering

Gratis proefdruk

Huisnummer verplicht!

Niet iedereen weet het maar in Nederland is het verplicht om er voor te zorgen dat je een duidelijk leesbaar huisnummer hebt. (bron Veiligheidsregiozaanstreekwaterland.nl)

Laat je huisnummer zien!

De hulpdiensten zoals politie, brandweer en eerste hulp spreken over aanrijtijd en reactietijd. Dat betekent dat wanneer je deze hulpdiensten inschakelt ze binnen een gestelde tijd hulp willen bieden. Een duidelijk huisnummer dat goed zichtbaar is vanaf de openbare weg helpt hierbij. Als elke seconde telt wil je dat de hulpdiensten je woning snel vinden.

Huisnummer verplicht

Waaraan moet een huisnummerbordje voldoen?

De wet schrijft een huisnummerbordje van 12 x 12 cm met een cijfer van 88 mm voor. Daarnaast moet het huisnummer een duidelijk contrast hebben met het bordje. Een wit bordje met een zwart huisnummer of een zwart bordje met een wit huisnummer zijn optimaal te zien. Het nummerbordje plaatsen onder een buitenlamp verbeterd de zichtbaarheid uiteraard enorm. (bron brandweer.nl)

Los huisnummer

In plaats van een bordje kun je ook een los huisnummer monteren. De losse cijfers hebben een minimale hoogte van 12 cm. Maar 15 cm en 20 cm zijn ook veel gebruikte formaten. Het aardige van zo’n los huisnummer is dat je het in de stijl van de voordeur kunt kopen. Zowel qua materiaal als design is er van alles te kiezen. Voor bedrijven en woningen met een flinke tuin bestaan er zelfs cijfers van 30, 40 en 50 cm hoog.

Huisnummers voor nieuwbouw

Bij nieuwbouw merken we dat de aannemer natuurlijk de NEN norm volgt. De door de gemeente uitgegeven huisnummers moeten duidelijk op de gevel gemonteerd worden. Let daarbij op dat ook de hoogte van belang is. Monteer het nummerbordje tussen de 1.75 en 2.50 meter. Als de bouw of renovatie een appartementencomplex betreft heeft de bouwer wat meer bewegingsvrijheid. Handig is natuurlijk een duidelijk overzichtsbord van de nummering bij de entree. Per verdieping wordt aangegeven welke appartementen zich daar bevinden. Tenslotte heeft elke woning zijn eigen nummer. Het formaat is hier echter van minder groot belang.

Wilt u meer weten over huisnummers? Bel dan met ons servicenummer 024- 324 94 16 of stuur een e-mail naar info@naamborden.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...